Blog

Preuzmite našu brošuru

Sustavi za hlađenje izmagljivanjem

Poštovani,
Želimo Vam ukratko opisati naše sustave za hlađenje prostora, koji pomoću mikroskopskih čestica vode koje čine finu maglicu te uz pomoć ventilatora uspješno snižavaju temperaturu prostora te odvode toplinu sa površine ljudi, životinja, hrane I opreme.
Ovakav sustav pomaže u održavanju idealne temperature I vlažnosti u stajama I ostalim prostorima, u mogućnosti je spustiti temperaturu I više od 10 stupnjeva, što je iznimno važno tijekom ljetnih vrućih perioda.

Pumpe stvaraju pritisak vode od 70-105 bar-a, te voda pod tim pritiskom putuje kroz visokotlačne vodove do specijalnih prstenova sa mlaznicama za izmagljivanje koji se postavljaju na rešetke ventilatora. Iz mlaznica izlaze mikroskopske čestice vode u obliku iznimno fine maglice, te uz pomoć strujanja zraka ventilatora raspršuju se po prostoru ispred I osjetno smanjuju temperaturu okoline. Ovako proizvedena maglica uz strujanje zraka ugodno odvodi toplinu sa životinja te ih pri tome ne namače, time životinje lakše dišu I kreću se, te ne gube apetit što je iznimno važno posebice u slučaju krava gdje je vidljiv veliki gubitak na proizvodnji mlijeka u vrućim periodima.

Postavljena hrana za životinje dugo ostaje svježa I vlažna te se bolje I češće konzumira. Kombinacija mikroskopskih čestica vode I strujanja zraka direktno utječe na količinu muha, mušica, komaraca I ostalih insekata te prašine u staji pa životinje provode vrijeme sa puno manje stresa I ometanja.

1. Visokotlačna pumpa za izmagljivanje vode, Kućište od nehrđajućeg čelika,integrirani spremnik za vodu 4l, elektromotor sa niskim brojem okretaja – veća trajnost, elektromagnetni ventil za ispuštanje pritiska nakon prekida ciklusa, senzor gubitka dotoka vode, senzor za pregrijavanje uređaja, senzor pritiska uređaja, el.kontrola temperature I vlažnosti zraka, potpuno programabilni upravljački uređaj, daljinski upravljač za paljenje/gašenje sustava. Mogućnost kontrole I mijenjanja programa putem SMS poruka.

2. Ventilator promjera 130cm, snage 1.3kW, protok zraka 48500m3/h, izuzetno niskih vibracija, skoro nečujan prijenos remenom (max 67dB/A), visoka učinkovitost 26,2W/1000m3, osigurava maksimalan protok I izmjenu svježeg zraka u zatvorenim I poluzatvorenim prostorima, jednostavna montaža, kvalitetna izvedba jamči veliku trajnost proizvoda. Svaki ventilator dolazi sa zaštitnim košem. Preporučena ugradnja svakih 12-14m, ovisno o prostoru I uvjetima.

3. Prstenovi I mlaznice za proizvodnju fine vodene maglice, u gotovim izvedbama te prema narudžbi, načinjeni od nehrđajućeg čelika, visokotlačnih crijeva, mlaznice načinjene od nehrđajućeg čelika I keramike. Iznimno laka ugradnja na sve nove I postojeće ventilatore, moguća I ugradnja bez ventilatora. Prikaz mlaznice:

4. Filteri za vodu – mehanički – za ugradnju na dolazu vode u pumpu, različitih gradacija I vrijednosti, preporučena ugradnja 5 kom. Ispred svake pumpe da bi se osigurala najbolja filtracija od sitnih I krupnih čestica te spriječili mogući kvarovi pumpi I produljio njihov vijek trajanja.

Ukoliko postoji interes I razumijevanje sa Vaše strane za ovakve sustave,budite slobodni obratiti nam se sa svim Vašim pitanjima I razmišljanjima na naše telefone ili e-mail adrese!

Srdačan pozdrav!